Мениджърът на Челси Гуус Хидинк шокира всички с признанието, че отборът му може и да се озове сред отпадащите в края на сезона. Миналата година лондончани станаха шампиони, но през тази започнаха ужасяващо и са доста по-близо до изпадащите, отколкото до челните позиции. 

"Всички искаме да гледаме напред, но също така искаме да бъдем и реалисти. Когато си само на шест точки над зоната на изпадащите, евентуално свличане е факт. Да, евентуално изпадане е възможно."

"Сега имаме малко повече въздух в борбата, но ни предстоят два трудни мача. Първият от тях пък е срещу отбор (бел. авт. Евертън), който има доста добър актив като гост и ще ни е трудно срещу него", сподели Хидинк. 

Точно затова той беше попитан от медиите дали не смята да подсили нападението си през януари, за да си осигури по-спокойни моменти през пролетта. Но холандецът твърди, че е доволен от нападателите, с които разполага. 

"Доволен съм от играчите си. Но ако тръгнем да купуваме някого, няма да ни се наложи преди това да продаваме. Сега съм доволен, че отново ще мога да разчитам на Лоик Реми, а и всички останали в тази линия са добре. Докато нещата стоят по този начин, не ми се налага да съм активен на пазара", сподели Хидинк.