Челси официално потвърди назначението на Гуус Хидинк за мениджър на клуба. Договорът на холандеца е до края на сезона.

Собственикът на Челси Роман Абрамович и борда на директорите на клуба приветстват Хидинк, който бе начело на отбора през 2009 година, когато успя да спечели Купата на Англия.

„Много съм щастлив от завръщането си на „Стамфорд Бридж“. Челси е един от най-големите отбори в света, но в момента не се намира на мястото, което му подхожда. Аз съм сигурен, че ще обърнем развоя на сезона“, коментира Хидинк.

„Нямам търпение да започна работа с футболистите и особено да подновя моята връзка с феновете на Челси“, добави холандецът.

Гуус Хидинк ще бъде на „Стамфорд Бридж“ при домакинството на Съндърланд, но отборът ще бъде воден от Стив Холанд заедно с Еди Нютън, които след това ще останат част от екипа на холандския специалист.

Гуус Хидинк пое Челси през февруари 2009 година и загуби само един мач до края на сезона. Отборът бе изведен до третото място в крайното класиране след слабото представяне в първия полусезон. Холандецът осигури място на отбора в Шампионска лига, а освен това бе спечелена Купата на Англия след победа с 2:1 на финала срещу Евертън.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS