Старши треньорът на Лос Анжелис Галакси Рууд Гулит смята, че звездата на Англия Дейвид Бекъм е заслужил правото си да изиграе мач номер 100 с фланелката на „трите лъва”.

Наставникът на полузащитника в Мейджър Лийг Сокър разкритикува решението на Фабио Капело да не изпрати повиквателна за англичанина за контролата с Швейцария на 6 февруари, като едновременно изрази надеждите си, че футболистът ще се завърне отново в тима.

„Бекъм е велик играч. Той даде своя неоценим дан не само за националния отбор на Англия, но и за целия световен футбол. Уверен съм, че Дейвид все пак ще изиграе стотния си мач за „трите лъва”, защото го заслужава. Щом той иска отново да играе за Англия, аз ще направя всичко по силите си да му помогна”, заяви Гулит.

„Англия не успя да намери място на финалите на Евро 2008, което е закономерен резултат след неубедителните мачове на тима. Но без съмнение, Бекъм бе най-добрият в състава. И дори сега, той може да допринесе много за този отбор”, добави треньорът пред Sky Sports.