Нападателят на Барселона Ейдур Гудьонсен призна, че една оферта от страна на Манчестър Юнайтед би го заинтригувала.

29-годишният исландец премина на „Ноу Камп” от Челси миналата година с трансфер за 8 милиона паунда, който обаче не се оказа особено сполучлив.

Гудьосен коментира по следния начин появилите се информации за интерес към него от страна на Юнайтед. „Ако напусна настоящия си клуб, тогава бих желал да се върна към британския футбол. Перфектният избор за мен би бил отбор, който играе в Шампионската лига. Разбира се, Манчестър Юнайтед покрива това условие.”

Нападателят добави: „Присъединих се към Барселона, защото исках да съм част от успехите на отбора, но не ми е лесно да седя и да гледам отстрани големите имена в атаката тук. Всяка минута е като тест за мен, но за седя на пейката не е сред най-приятните изживявания за един играч. Все още не смятам, че престоят ми в Испания е провал, но може би не успях да си спечеля доверието на треньора.”

Гудьонсен има договор с Барселона до 2009 година и може да бъде продаден за около 8 милиона паунда – сума, която се вписва в предвидения от Юнайтед бюджет за летни попълнения.