Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола засипа с похвали Ралф Рангник. В неделя "гражданите" посрещат Манчестър Юнайтед, като шампионите на Англия бранят аванс от 6 точки пред втория Ливърпул, но имат и мач повече.

"Играем срещу отбори, които са на 6 точки зад нас, на 3 точки зад нас, на 25 точки зад нас. Имаме достатъчно точки преднина и смятам, че се справяме много, много добре. През миналия сезон трябваше да браним аванса си пред Манчестър Юнайтед до самия край на сезона и се справихме с тази задача. Но в техния отбор има както много скорост, така и много опит", каза Гуардиола по адрес на Манчестър Юнайтед.

Испанецът се изказа ласкаво и за наставника на съперника Ралф Рангник, срещу когото се изравя за пръв път във Висшата лига.

"Идеите на Рангник вече са тенденция във Висшата лига. Той е бащата на гегенпресата, която виждаме у Ливърпул, Саутхямптън и донякъде в Челси, където е преработена от Томас Тухел. Работата, която Рангник свърши в Германия е невероятна. След това и в Австрия с Ред Бул Залцбург. Неговите отбори имат една и съща философия и вече се виждат нюанси на това, което той желае", каза Гуардиола.

"Аз и моят екип винаги сме подхождали с уважение към Манчестър Юнайтед, още когато бях в Барселона, а те бяха водени от сър Алекс Фъргюсън. Ние сме наясно колко важно е това дерби за нашите фенове, но нашата цел не е да спечелим просто тази среща, а Висшата лига. Победа в дербито ще ни помогне за постигането на тази цел. Знаем какво трябва да направим. Но ако ми предложат вариант да загубим в неделя и спечелим титлата в края на сезона, веднага бих се подписал под това", добави мениджърът на Манчестър Сити.

Гуардиола бе запитан и за най-опасния играч на съперника - Кристиано Роналдо.

"Той е един от най-добрите играчи през последните 15 години заедно с Лионел Меси. Това, което тези двамата направиха, няма да видим никога повече. Той бе на върха и все още е един от най-добрите реализатори. Радвам се, че и на тези години мога да го гледам как играе", каза още Гуардиола.

Испанецът посочи Роналдо и Меси като пример за всички млади играчи и добави, че е поръчал на Джак Грийлиш и Фил Фоудън специално да следят представянето на Меси: "Той не е лош играч и те имат разрешението ми да го гледат". В последните седмици и Грийлиш, и Фоудън се забъркаха в различни инциденти извън терена, заради което дори бяха извадени от групата на тима за няколко мача.