Бившият английски арбитър, който има 26-годишен професионален опит Греъм Пол заяви, че дузпата на Лионел Меси е категорична. Той също така добави, че червеният картон на Мартин Демикелис изобщо не трябва да се подлага на дискусия.

„Моето мнение е, че контактът между двамата продължава и след линията на наказателното поле. За мен решението на съдията да свири дузпа е правилно”, коментира Греъм Пол пред „Дейли Мейл”.

„Освен това има още едно второ докосване от страна на крака на Демикелис с крака на Меси, което е категорично вътре в наказателното поле на Манчестър Сити”, добави бившият арбитър.

„Кога съществува някакво съмнение, съдията трябва отсъди нарушението извън наказателното поле. Ериксон обаче демонстрира сигурност в своето решение. Много добре се вижда, че контактът между Демикелис и Меси е вътре в наказателното поле”, продължи Пол.

„Няма извършено нарушение на Бускетс срещу Навас преди това. Освен това съдията отмени напълно редовен гол на Пике. Червеният картон за Демикелис изобщо не трябва да се подлага на коментар”, каза още Греъм Пол.