Мениджърът на Челси Аврам Грант е убеден, че неговият отбор може да постави под напрежение лидера Манчестър Юнайтед с две победи от следващите два двубоя.

„Сините” от Лондон за на шест точки от Юнайтед, но и с мач по-малко. Днес Челси играе с Уиган, а в четвъртък гостува на Евертън. На 26 април лондончани приемат Ман Юн в пряк сблъсък за титлата.

Грант вярва, че всичко е възможно: „Мисля, че тук няма роботи. Напрежението може да се отрази на всеки. То може да те насочи в позитивна посока, но също така може да повлияе на формата и на най-добрите футболисти. Може да се отрази на всеки отбор, на всеки играч. Ако успеем да спечелим всички срещи, мисля, че ще спечелим и титлата. Но не е лесно да печелиш винаги.”

„Не мога да кажа, че ние сме най-добрия отбор в Англия, но не мисля също така, че има отбор, по-силен от нас. Въпреки че ми се иска, няма да кажа, че сме най-добри в света, но също така не виждам по-силен тим от нас в този мащаб.”

„Казах на играчите си, ще годината е трудна и не знам дали някои от другите големи отбори щеше да се справи с нашите проблеми. Атмосферата при нас е добра и искаме да изкараме последния етап от сезона по най-добрия начин. Виждаме възможността и не искаме да я изпускаме. Заслужаваме го след всичко преживяно.”

Грант е готов да рискува с включването на Петър Чех в игра, само дни след като лицето на вратаря бе зашито с 50 шева.

„Ще го пробваме с маска,” заяви наставникът. „Трябва да видим как ще се получи. На едната тренировка той беше с маска, а на следващата я свали. Проверяваме какви са опциите. Към момента за мен това е риск. Но все още не съм говорил със специалистите, все пак не съм лекар,” завърши Грант.