Наследникът на Жозе Моуриньо на мениджърския пост в Челси Аврам Грант няма необходимия лиценз да води клуба, тъй като правилата на УЕФА и Висшата лига задължават всеки наставник на първодивизионен отбор да притежава УЕФА Про лиценз.

 

От Стамфорд Бридж потвърдиха, че Грант няма необходимата тапия, това обаче няма да му попречи да изведе тима при утрешното гостуване на Манчестър Юнайтед утре, тъй като Висшата лига позволява 12-седмичен период, в който може да се води клуб и без лиценз.

 

За придобиване на такъв трябва да се изкара едногодишен курс с 240 учебни часа. Очаква се обаче да бъде направено изключение и Аврам Грант да получи удостоверението, след като изкара кратък опреснителен курс. Преди време Мартин О’Нийл получи разрешително именно преминавайки през петдневно обучение.

 

Очаква се Висшата лига да бъде благосклонна към треньора на Челси с оглед на неговата автобиография, в която влизат шампионски титли на Израел, както и почти четиригодишен престой начело на националния тим на страната..