Наставникът на Челси Аврам Грант отправи предупреждение, че отнемането на капитанската лента от Джон Тери би било голяма грешка за националния отбор на Англия

Голяма част от футболната общественост на Острова изрази своите съмнения относно това, доколко е подходящо Тери да води „трите лъва”, заради изпълненията му извън терена.

Споделя се очакването, че новоназначеният наставник на Англия Фабио Капело може да отнеме капитанската лента от играча на „сините”, тъй като италианецът е известен с това, че не толерира безразсъдно поведение от страна на състезателите си.

Грант обаче заяви, че Тери е най-подходящият човек за лидерския пост за „трите лъва”.

„Когато Капело дойде, ще узнаем, какви са намеренията му – относно стратегия и тактика. Сигурен съм, че Джон е най-добрият за капитан на Англия”, каза наставникът от „Стамфорд Бридж”.

„Това се вижда от срещите на представителната гарнитура срещу Русия и Хърватия, когато Тери не игра. Джон е капитан – а не обикновен играч. Работя с него всеки ден и мога да кажа, че няма друг такъв лидер като него. Когато има състезател с някакъв проблем, Джей Ти винаги е разрешавал ситуацията. Не мисля, че Капело е глупав – считам, че Тери ще запази капитанската лента”, каза още Грант.