Наставникът на Челси Аврам Грант изрази радостта си от постигната победа над Хъдърсфилд с 3:1 в мач от петия кръг за ФА Къп, като сподели, че това е страхотно начало на може би най-важната седмица за „сините” от началото на сезона.

В средата на седмицата „сините” ще се изправят срещу Олимпиакос в Гърция в първа осминафинална среща от Шампионската лига, а няколко дни по-късно момчетата на Грант ще играят финал за Карлинг Къп срещу Димитър Бербатов и неговия Тотнъм.

„Участваме във всички надпревари. Бихме днес и вече сме част от последните осем за ФА Къп”, обобщи накратко ситуацията за Челси израелският специалист.

„Най-важните месеци бяха декември и януари – липсваха ни толкова много състезатели, но само с 14-15 все пак успяхме да останем във всички възможни надпревари. Сега ни предстои изключително важна седмица. Не мога да кажа, че е най-важната за нас, но е много ключова”, добави Грант.

Джон Тери игра фантастично. Не бях планирал да бъде на терена 90 минути, мислех да го оставя само до 70-та. Но той изглеждаше толкова добре, че не го смених. Много се радвам да го видя отново на футболното игрище”, коментира още наставникът на „сините”.