Наставникът на Челси Аврам Грант изрази вярата си, че Петер Чех бързо ще успее да преодолее грешката от мача с Арсенал, която бе фатална и за крайния изход от срещата за „сините”. Те загубиха лондонското дерби с 0:1.

Петер и страхотен вратар, притежава невероятен характер. Случва се и на най-добрите да сгрешат”, каза израелският специалист.

„Разбира се, аз не съм доволен от това, което се случи, той не е доволен също. Но това е футболът. От друга страна, този момент остава в миналото, гледаме напред”, продължи Грант.

Наставникът на „сините” отказа да коментира съдийството в дербито с Арсенал: „На първо място, не мисля, че е лесно да си рефер в днешно време – играта е много по-бърза, по-агресивна, така че не мога да се оплаквам от съдиите.”

„Направих го само веднъж, когато играхме срещу Манчестър Юнайтед, тъй като тогава считах, че нещата излязоха извън футболните рамки. Сега, дори да мисля, че някой от тях е сбъркал, си казвам, че е нормално, тъй като и те са човешки същества”, продължи той.

„От друга страна обаче, виждам, че главна тема на много хора е, че двама или трима играчи на Челси отиват да спорят със съдията относно негови отсъждания. Не мисля, че това трябва да е основният проблем – а по-скоро предпазването на играчите от сериозни контузии”, завърши Грант.