Старши треньорът на Партизан Аврам Грант изрази мнение, че собственикът на Челси Роман Абрамович би трябвало да задължи Роберто ди Матео на мениджърския пост. Италианският специалист, който пое поста след отстраняването на Андре Вилаш-Боаш, най-вероятно ще бъде заместен от друг треньор след края на сезона.

Вчера Челси се класира за финала на Шампионската лига, след като отстрани Барселона. Съдбата на Ди Матео е много близка до тази на Аврам Грант, който бе уволнен от Роман Абрамович след финала на Шампионската лига през 2008 година.

Наставникът на Партизан, в който се състезава Иван Иванов, вярва, че с успехите си през сезона, Ди Матео заслужава да остане в Челси.

„Роберто заслужава още една година, защото той свърши добра работа с отбора. Да стигнеш до финал с този тим е невероятно. Абрамович понякога мисли по различен начин“, сподели Аврам Грант.

„По мое време ние стигнахме финал и играхме невероятен футбол, а той реши аз да не продължа. Той уволни много мениджъри“, добави Грант, според който футболът и играчите сега са от по-ниско ниво.