Трите мача от съботния следобед в 33-ия кръг на Висшата лига приключиха с победи за гостите. Най-изразителния успех дойде в Хъдърсфийлд, където местният тим допусна поражение с 1:4 от Лестър Сити. Юри Тилеманс даде аванс на „лисиците” в 24-ата минута, а Джейми Варди удвои в 48-ата.

Четири по-късно Аарън Мой върна един гол за „териерите” от дузпа, но нови две попадения – на Джеймс Мадисън в 79-ата и Джейми Варди (84’-дузпа) категоризираха успеха за Лестър.

В друг мач от съботния ден Бърнли победи като гост Борнемут с 3:1 в много важен мач в битката си за оцеляване в Премиър лийг. Нападателят на Бърнли Ашли Барнс побърза да си вкара ранен автогол и в четвъртата минута Борнемут поведе.

Все пак Крис Ууд изравни резултата на „Вайталити Стейдиъм” в 18-ата, а две по-късно Ашли Уестууд направи пълен обрат.

Ашли Барнс се реабилитира за автогола, реализирайки гол в 56-ата минута. Така Бърнли заработи актив от 36 точки и е 14-и във временното класиране в Англия. Борнемут е 13-и с 38 пункта.

В третия мач в събота пък Нюкасъл преклони глава на „Сейнт Джеймсис Парк” след поражение с 0:1 срещу Кристъл Палас. Единственият гол на север дойде от Лука Миливойевич, като халфът на „орлите” бе точен от дузпа в 81-ата минута. Така „свраките” бяха свалени до 15-ото място и борбата за оцеляване в Премиър лийг за тях ще продължи. Активът на тима на Рафаел Бенитес е от 35 точки, а този на Палас е 39. Лондончани се намират на 12-ото място във временното класиране.