Звездата на Норич Сити шокира ръководството на клуба, след като подаде писмена молба до управата да бъде продаден през лятото. Таранът минава за любимец на привържениците му, а доброто му представяне при завръщането на „канарчетата“ във Висшата лига накара доста анализатори да прогнозират и евентуалното му попадане в отбора на Англия за Евро 2012.

Ръководството на тима обаче категорично отхвърли молбата, тъй като смята да гради отбора си за следващия сезон именно около голаджията.

31-годишният нападател се присъедини към настоящия си клуб от Шрюсбъри Таун през 2009 г. и до голяма степен на него се дължи завръщането на Норич в английския елит. Той вкара 17 гола през изминалия сезон, докато в предишните 3 кампании винаги преминаваше котата от 20 попадения.

Холт е вторият най-резултатен англичанин във Висшата лига след Уейн Рууни от Манчестър Юнайтед. Въпреки че няколко клуба се интересуват от него, напредналата му възраст ще бъде основният проблем на играча в намирането на нов отбор. Според медиите в страната преминаване в топ отборите е малко вероятно, а е възможно молбата за трансфер да е начин Холт да си осигури по-добър договор на „Кероу Роуд“.

Досега в кариерата си нападателят е играл за 11 различни клуба (включително и под наем), като дори се е състезавал в Сингапур.