Едно от бележитите бивши футболисти на Уест Хем – Тревър Синклеър се изказа безкрайно ласкаво за новата звезда на отбора Димитри Пайе. Според бившия английски национал френският плеймейкър притежава световна класа и дори превъзхожда един от най-големите идоли в модерната история на „чуковете“ - Паоло ди Канио.

Макар Пайе да се завърна преди дни от сравнително дълго отсъствие заради контузия, той беше решаваща фигура при успеха с 3:1 над Борнемут, където се отчете с гол и асистенция. Формата, която дошлият от Олимпик Марсилия футболист показва, е една от причините Уест Хем в момента да се бори за място в евротурнирите. Показателен е факта, че докато Пайе бе контузен, лондончани записаха серия от 8 мача без загуба, докато след завръщането му тимът записа 3 поредни успеха.

„Те стартираха сезона по невероятен начин с победи навън срещу Арсенал и Ливърпул, а после продължиха все така. Имаше много контузени до преди 6 седмици и се повториха събитията от предходната кампания – Уест Хем стигна до Коледа и грохна. Според мен Славен се справя наистина добре в тази ситуация. Той запази качеството и отборния дух на високо ниво. Имаше няколко равенства, а ето че отборът отново лети.“

„Пайе се върна и е направо решаваща фигура за Уест Хем през този сезон. Ако продължат по този начин, не бих ги изключил от битката за Европа.“

„Пайе едва от скоро е тук, но е просто невероятно. Той се труди здраво в името на отбора. Не мисля, че дори Паоло ди Канио беше толкова безкористен на терена“, добави Синклеър.