Уигън ще трябва сериозно да се постарае да задържи новата си звезда Амр Заки през зимния трансферен прозорец. Всички отбори от Голямата четворка в английския футбол точат зъби за голмайстора на Висшата лига.

Заки играе в Уигън с договор под наем от египетския Замалек, а ББС съобщи, че вече клуб от Острова официално е изпратил запитване до африканския тим за правата на Заки. Членът на борда на директорите на Замалек Хазем Емам обяви обаче, че се очакват оферти от най-големите отбори в Англия.

„Ще търсим най-добрата сделка за него и за клуба,” каза Емам. Заки прикова погледите със своите седем попадения в осем шампионатни мача.

Мениджърът на Уигън Стив Брус не крие, че държи за Заки за остане в състава му, но е наясно, че това ще струва доста повече пари от платените през лятото. „През следващите няколко седмици ще се опитаме да започнем разговори със Замалек, и ще направим всичко по силите си да го задържим,” каза Брус. Наставникът призна, че през лятото е имало договорка със Замалек за купуването на Заки за 7.25 милиона паунда, но тогава самият той не е бил убеден в качествата му и е обявил трансфера за „рискован”.