Привържениците на Манчестър Юнайтед успяха да удивят новия мениджър Жозе Моуриньо още в първата контрола на тима, като на всичкото отгоре го възнаградиха с изобретателно и доста забавно скандиране.

Днес португалецът постигна първата си победа с „червените дяволи“, като надигра Уигън с 2:0 при неофициалния си дебют. Юнайтед беше гост в мача, но това не попречи солиден брой фенове да се изсипят на трибуните, за да видят новия си водач отблизо.

Някъде около 30-ата минута на срещата привържениците на Юнайтед се възползваха от това, че Жозе излезе в техническата зона и решиха да го подкачат. Всички до един започнаха с призивите: „Жозе, Жозе, помахай ни“. Те положиха доста усилия, за да изпълни Специалния молбата им.

Наставникът обаче все така си остана концентриран върху мача и не помаха на феновете. Те веднага промениха тактиката си, като запяха: „Моуриньо, я си седни“. Това вече предизвика реакцията на Жозе и той удостои агитката с така желаното помахване. След мача мениджърът не скри своето удивление от случката.

„Аз съм щастлив. Случи ми се нещо, което никога не бях преживявал преди, при това в приятелски мач, в първия мач за сезона, в мач, който може да се нарече тренировка срещу опонент“, коментира Специалния.

„Никога не съм виждал подобно нещо, толкова много фенове, които постоянно да подкрепят отбора. Ако нещата ще стоят по този начин в приятелски мач, ако те искат нещо от мено, ще се опитам да им дам всичко. Знам, че те ще подкрепят отбора по невероятен начин“, добави Моу.