Малко повече от седмица преди началото на новия сезон в Англия, изненадващият сребърен медалист от миналата кампания в Премиършип Тотнъм вече може да разчита на двете си големи звезди Хари Кейн и Деле Али. Те се присъединиха към подготовката на "шпорите" на пълни обороти. 

Доскоро те единствено трупаха физическа подготовка и наваксваха изоставането в този аспект от останалите си съотборници. Сега вече могат да са на разположение на мениджъра Маурисио Почетино, който обаче едва ли ще ги ползва в последната проверка преди сезона, която е с Интер в Норвегия в петък. 

Кейн и Али получиха по-дълга почивка от останалите играчи на "шпорите", защото участваха на Европейското първенство с националния отбор на Англия. Представянето им беше бледо, но все пак те имаха нужда от удължена ваканция, която изяде времето им в началото на подготовката. 

Първият мач на лондончани за сезона е срещу Евертън в Ливърпул на 13 август, а първият домакински мач е срещу Кристъл Палас седмица по-късно. Възможно е двамата да са на линия точно за битката с "орлите", но не е изключено да бъдат спестени до двубоя с Ливърпул от третия кръг.