Шефът на Формула 1 Бърни Екълстън изглежда твърдо решен да си купи футболен клуб. След като опитите му да се докопа до гранда Арсенал бяха спрени още в начален етап, сега той ще пробва късмета си с Куийнс Парк Рейнджърс, твърди „Дейли Мейл”.

Екълстън, чието състояние възлиза на 2.25 милиарда паунда и е 20-ти в класацията на най-богатите британци, ще си партнира с боса на тима на Рено Флавио Бриаторе, за да отправят заедно оферта на Джани Паладини, които държи клуба.

Според изданието, тримата вече са се срещнали и са се договорили. Паладини иска да получи около 30 милиона за КПР, но наскоро сподели, че би се съгласил и на по-малко при добра оферта.

Става въпрос за следната сделка – Паладини остава президент на клуба, който се занимава с всекидневните въпроси, но Екълстън и Бриаторе ще имат финансов контрол. Те двамата мислят да трансформират клуба от Западен Лондон в една от най-богатите организации в страната.

Екълстън вече демонстрира уменията си да превръща нещата в пари, като направи Формула 1 един от най-печелившите спортове в света.

Междувременно, Сър Джак Хауръд продаде своя Уулвърхемптън на Стив Морган за 10 милиона паунда и изплащане на дълговете на клуба.