Мениджърът на Съндърланд Сам Алърдайс кавалерски поднесе своите извинения към Юрген Клоп и Ливърпул, след като обвини тренировъчните методи на германеца за многобройните контузии в неговия лагер.

Последната среща между двамата специалисти не протече никак гладко, защото наставникът на „червените“ отказ да поздрави своя колега след последния съдийски сигнал на мача от 19-ия кръг, спечелен от Ливърпул с 1:0. Това вбеси Алърдайс и той нарече Клоп „мекушав германец“ заради претенциите му да бъде показан директен червен картон на Джърмейн Ленс, който влзе безобразно в краката на Мамаду Сако.

„Страхотно е, че неговите играчи издържаха доту, но вече умората се наслагва. Не мисля, че Юрген разбира колко яростна е нашата лига и този период от време, за да иска допълнителна енергия и повече тичане от момчетата си“, коментира тогава английският специалист.

Сега тонът му беше доста по-мек: „Ако Юрген ме слуша, искам да кажа, че не съм искал да го разстройвам или критикувам по какъвто и да е начен. Просто казах това, което виждам относно техните контузии“, каза Големия Сам.

„На мен ми задодаха прост въпрос и изобщо не очаквах, че отговорът ми ще стигне до заглавията в пресата. Доолен съм от работата, която Съндърланд свърши през тези седмици“, допълни Алърдайс.