Нападателят на Манчестър Сити Джон Гуидети може да премине под наем в Лацио за следващия сезон, разкри агентът му Роберто Де Фанти, който вече е водил преговори с римския клуб.

През миналия сезон 20-годишният Гуидети бе преотстъпен във Фейенорд, където вкарваше гол след гол и в 23 мача от първенството на Холандия заби 20 попадения за тима от Ротердам.

Шведският нападател обаче няма желание да се върне в Сити, тъй като в Манчестър по всяка вероятност ще търка пейката и е заинтересован от преминаване на Стадио Олимпико.

„Не мога да скрия, че говорих с Лацио за Гуидети, защото няколко италиански и европейски отбора го харесват“, каза Де Фанти.

„Той е най-добрият нападател до 21 години и игра добре в Холандия, където изгряха звездите на шампиони като Рууд Ван Нистелрой и Марко Ван Бастен.“

„Ако Лацио не привлече Бурак Йълмаз от Трабзонспор, мисля, че това може да отвори вратата за Гуидети. Джон иска да играе редовно, дори и да бъде зад някой като Мирослав Клозе, покрай който може само да става по-добър.“

„Има всички основания да говорим за тези преговори. Гуидети мечтае за Италия“, заяви още агентът на 20-годишния Джон Гуидети от Манчестър Сити.