Гол в добавеното време изхвърли Англия и класира Хърватия за четвъртфиналите на европейското първенство по футбол за младежи до 21 години, което се провежда в Унгария и Словения. В Копер Англия спечели решителния мач с 2:1, но това не бе достаъчно на "трите лъва", тъй като те, хърватите и Швейцария завършиха груповата фаза с по 3 точки, а допълнителните показатели на "шахматистите" се оказаха най-добри.

Еберечи Езе от дузпа в 12-ата минута и Къртис Джоунс в 74-тата дадоха нужния за класиране аванс на Англия от два гола, но в първата минута на продължението защитникът на Лил Домагой Брадарич реализира, за да хвърли в скръб Англия и да изпрати родината си на четвъртфинал. В другия мач от група "D" Португалия победи Швейцария с 3:0 с голове на Кейрош, Тринкао и Консейсао.

По този начин "мореплавалите" завършиха груповата фаза с максимален актив от 9 точки. Хърватия. Швейцария и Англия остават втори, трети и четвърти с по 3 точки. Хърватите имат показатели от 4:4 гола в личните срещи, Швейцария - 3:3, докато Англия е с най-лоши показатели - 2:2 гола. В група "С" Дания се наложи с 3:0 над Русия и записа трета поредна победа в турнира. Головете за "червения динамит" вкараха Якоб Бруун Ларсен, Андерс Дрейер и Карло Холсе. В същото време Франция записа втората си победа след 2:0 над Ислания.

Головете за "петлите" реализираха Матео Гендузи и Одсон Едуар през първото полувреме. Победите осигуриха на Дания и Франция класиране за четвъртфиналите, които ще се проведат чак в края на май месец. Двойките в топ 8 на първенството са Нидерландия - Франция, Дания - Германия, Испания - Хърватия и Португалия - Италия.