Отборът на Уест Хем бе глобен със 115 000 паунда от Футболната Асоциация на Англия, след като "чуковете" бяха намерени за виновни по две точки след сблъсъците между фенове на тима и запалянковци на Милуол след мача от Карлинг Къп, който се игра в края на август миналата година.

Освен това, клубът трябва да плати разноски в размер на 5 000 паунда, но няма да бъде наказван с мачове без публика, информира БГНЕС. 64 запалянковци бяха арестувани тогава, а един фен на Милуол бе наръган в околностите на Ъптън парк. Част от феновете дори нахлуха на терена.

Клубът от Източен Лондон бе намерен за виновен в "неспособност да спре своите фенове от заплашващо, крайно неприлично и провокативно поведение, както и невъзможността да възпре своите запалянковци от нахлуване на терена".

Клубът обаче бе оправдан по тежките обвиненията за расизъм и хвърляне на ракети на терена. От ФА взеха решение за наказанието, след като изслушаха тезата на Уест Хем. Другият лондонския клуб - Милуол, избегна наказание. "Чуковете" имат на разположение 14 дни да обжалват глобата.