Норич Сити бяха глобени с 20 000 паунда, след като се признаха за виновни по обвиненията на ФА, че не са успели да контролират поведението на своите играчи в мача с Кардиф Сити, пише БГНЕС.

В края на нулевото равенството от 9-ия кръг на шампионата конфронтацията на терена избухна, след като полузащитникът Лирой Фер опита да вкара след изпълнение на тъч. Страничното хвърляне дойде, след като уелсците изчистиха топката заради паднал на тревата противников играч, а попадението бе отменено от съдията, който не бе дал сигнал за подновяването на играта.

"Норич Сити бяха глобени със стандартната сума от 20 000 паунда, след като се признаха за виновни по обвиненията, които им бяха повдигнати след мача с Кардиф Сити, който се игра на 26 октомври", се казва в изявление на ФА. "Обвинението се базира на това, че клубът се провали в намерението си да контролира поведението на своите играчи в 94-ата минута на мача", се казва още в изявлението. Кардиф Сити също бяха обвинени по същия член. Клубът обаче обжалва и представител на тима ще трябва да се яви на изслушване, на което ще бъде решено наказанието на уелсците.