Легендата на Тотнъм Глен Ходъл вярва, че очакваното назначение на Андре Вилаш-Боаш като мениджър на клуба ще бъде рискован ход, но посъветва играчи и фенове да застанат зад новия наставник, който и да бъде той.

34-годишният португалец най-вероятно ще получи поста официално през тази седмица. Ученикът на Жозе Моуриньо се отличи с требъл през сезон 2010/2011 с тима на Порто, но след това бе уволнен от Челси, без да изкара цял сезон в лондонския клуб.

„Аз съм изненадан, не вярвах, че клубът ще тръгне по този път“, заяви Ходъл, който изкара 12 години като футболист на „Уайт Харт Лейн“. „Това е повече от лек риск заради начина, по който завърши престоя на Вилаш-Боаш в Челси.“

„Мислех си, че за него ще е по-добре да отиде другаде и там да възстанови престижа си, преди отново да се пробва на английска почва. Наемането на Вилаш-Боаш може би е решение, което не трябваше да се взема. С Хари (Реднап – б.р.) бяха в позиция, при която трябваше да похарчат известно количество пари за двама-трима играчи и наистина щяха да са още по-силни.“

„Може би по-правилното решение беше да се надгради върху състава, вместо да се предприеме ход, който ще накара много играчи да напуснат. Както и да е, решението вече е взето и това е ключов момент за Тотнъм. Всички в клуба трябва да застанат зад новия мениджър и да се надяваме, че нещата ще се развият добре“, завърши Ходъл.