Защитникът на Ливърпул Глен Джонсън смята, че настоящият му наставник Брендън Роджърс превъзхожда своя ментор Жозе Моуриньо по отношение на мениджърските качества.

Десният бек бе един от първите трансфери на Роман Абрамович през 2003 година, когато започна възходът на клуба. Юношата на Уест Хем изкара няколко противоречиви сезона на „Стамфорд Бридж“, преди да напусне през 2007 година. Джонсън имаше шанса да изкара два сезона под ръководството на Специалния, но призна, че не всичките му спомени са добри.

По думите му португалецът бил дал определени обещания относно игровите минути, които не спазил, и така не му дал шанс да се наложи. „Брендън не би направил това. Ако си достатъчно добър и опитен, ще играеш в големите мачове, стига да го заслужаваш. Така че що се опира до мениджмънта на играчите, той е по-добър“, обясни английският национал.

„Моуриньо е един от най-добрите света и никога не бих си променил мнението, дори и след случилото се между нас. Брендън обаче е различен от Жозе, има свой начин и определено е сред най-добрите“, добави Джонсън.