Защитникът Глен Джонсън разкри, че все още никой от управата на Ливърпул не го е търсил за преговори относно нов контракт.

30-годишнията англичанин в момента кара своята последна година по настоящото си споразумение и вече има оферти от чуждестранни отбори. Той все пак иска да изчака още малко, за да види дали ще има реакция и от „червените“, за които обаче се говори, че искат да се отърват от него.

„За момента няма преговори“, обясни Джонсън. „На този етап нямам идея къде ще играя през следващия сезон. Дори не съм мислил по този въпрос“, чистосърдечно си призна бившият играч на Челси.

През 2009 година десният бек се превърна в най-скъпия бранител в историята на Ливърпул, които платиха за него 17 милиона паунда на Портсмут.

„Колкото до интереса от чужбина, там има разговори. Ще бъде страхотно за децата ми да отидат в друга страна, но още не мисля за нещо подобно. Имам два месеца по контракта си тук и ще умувам чак след това. Ще изчакаме и ще видим“, добави защитникът.

Джонсън има 192 мача за Ливърпул, но не е бил титуляр във Висшата лига от декември досега както заради контузиите, които го преследват, така и заради смяната на тактическата постройка при „червените“, които преминаха към формация 3-4-2-1.