Бившият мениджър на английския национален отбор по футбол Фабио Капело е бил изключително строг по време на периода си начело на Трите лъва. Той стигал до там, че е карал играчи да гладуват. Това е описано в автобиографичната книга на бившия английски национал Джими Булард, играл за Хъл сити, Фулъм и Уигън. В момента италианският специалист води националния отбор на Русия.

„Във Фабио Капело имаше нещо, което го има в учителите. Това правеще общуването с него трудно и го правеше недружелюбен. Той беше фанатик на тема дисциплина, много строг човек. За всичките пъти, в които аз съм бил в националния отбор, Капело си е говорил с мен само два пъти“, разказва още Джими Булард.

„Капело следваше стриктно своите правила. И главното беше да си безкрайно точен. Не бива да се закъснява никога, нито за влизането в ресторанта за храна, нито на тренировки, нито на събиранията на отбора. По време на храна мобилните телефони задължително се изключват. Беше забранил да си взимаме храна за стаите, а когато отборът излизаше някъде, всички трябва да се обличат по строго определените указания- дали сме някъде навън, дали имаме свободно време, нямаше значение“, разказва още бившият полузащитник, който е бил викан няколко пъти в националния отбор, но няма записана нито минута игра.

Джими Булард

източник: Gulliver/Getty Images

С особено чувство си спомня Булард и за моментите, когато е трябвало да гладува, тъй като не е искал да се храни по време на общите обяд или вечеря или пък режимът му е бил друг. „Вечерята започва в 19.00 часа, но не съм гладен. Ако съм си у дома, мога да ям и по-късно. Но на лагера, ако не ям, не мога да си занеса храна в стаята. Капело ни задължаваше да гладуваме до сутринта, ако не сме вечеряли. Нямаше и как да излезеш от хотела, защото Фабио беше сложил охрана на всеки етаж Веднъж в 9-10 часа вечерта вече бях изгладнял доста. И накарах Дейвид Бентли да се обади на негов приятел, който да отиде до Макдоналдс и да ми вземе един Биг Мак. Никога не бях се радвал на сандвич както в този момент“, разказва още 35-годишният бивш играч, който сложи край на кариерата си през 2012-а година.

Капело напусна поста мениджър на националния отбор на Англия през февруари 2012-а година, след като изрази несъгласие да бъде отнета капитанската лента на Джон Тери по решение на Футболната асоциация, докато тече разследване по обвинение в расизъм.