Известната спортна фирма Reebok прекъсна спонсорския си договор с легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс заради разкритията за секс похожденията му.

Темата за Гигс и любовниците му е много популярна на Острова, като британците са шокирани не толкова от изневерите на похотливия футболист, считан доскоро за образец на съпруг, но и от избора му на любовници. Отначало светът научи за връзката му с героинята от реалити шоу Имоджин Томас, която се бе прославила и с участието си в 7-минутен порнофилм. Томас пазеше мълчание, но за сметка на това се обади Наташа, оскърбена от връзката на футболиста с Томас.

Тя разказа, че имала интимни отношения с Гигс през последните 8 години. Нещата нямаше да бъдат толкова лоши, ако въпросната Наташа не бе съпруга на брата на звездата Родри. Разбрал за любовната афера, той се обадил на прочутия си брат и го обвинил в предателство: "Аз ти вярвах, а ти през всичките тези години си ми забивал нож в гърба". Сега обаче стана известно и за трета любовница. Връзката си с нея Гигс е прекратил преди сватбата си през 2007 г., но това не пречи на жената да обяви, че е готова да публикува в медиите подробности от връзката си с нападателя.

Заради случилото се Райън Гигс вече е сравняван с Тайгър Уудс, който се раздели с редица от спонсорите си. Същото започна да се случва и с играча на „червените дяволи”. Според специалистите, договорите, които са му помогнали да натрупа състояние от 34 милиона лири бързо ще бъдат прекратени, след като имиджа му на семеен човек се опетни.

"Той е малко като Тайгър Уудс, около него витаеше един специален въздух, почти г-н Перфектен. Хората го виждаха като модел за професионализъм и наистина примерен човек. Този образ обаче се счупи на малки парчета и това ще му попречи много от гледна точка на спонсорите", заяви Найджъл Къри, маркетингов специалист.