Ветеранът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс има намерението да изиграе 1000 мача с фланелката на „червените дяволи.“

Уелсецът е играчът с най-много срещи за тима от „Олд Трафорд“ в цялата история на клуба. Откакто дебютира под ръководството на сър Алекс Фъргюсън преди 22 години Гигс е изиграл 904 срещи във всички турнири. 38-годишният полузащитник сподели, че не смята да се отказва скоро, а се е прицелил в 4-цифреното число.

„Хубаво е да имаш зад себе си 900 мача за Манчестър Юнайтед, кара те да се чувсташ специален“, заяви легендата на „червените дяволи“. „Не гледам твърде далеч в бъдещето, просто се опитвам да се наслаждавам на момента и да давам най-доброто от себе си.“

„Ако ми остават още 10 мача, така да бъде. Ако обаче успея да изиграя още 100, ще бъде наистина страхотно. В момента съм фокусиран единствено върху играта си, но сигурно ще остана във футбола и след края на кариерата си като играч. Харесват ми треньорските значки и ще направя всичко възможно да съм готов за този начин на живот, когато му дойде времето“, заяви Гигс.

„Моята цел като по-млад беше да изиграя поне един мач за Манчестър Юнайтед. След това обаче ставаш алчен. Искаш да си сред 11-те на терена през цялото време. После пък ти се приисква и да вкарваш голове. Тогава пък ставаш съвсем алчен – печелят ти се трофеи, много, много трофеи. Всичко това ми се случи. Постигнах мечтата си и на 38 години все още я изживявам. Човек не може да иска повече от това“, добави уелсецът.

„Дали някога ще водя Юнайтед като мениджър? Пеп Гуардиола го направи с Барселона, но дори и той беше треньор на „Б“ отбора им за няколко сезона. Така той натрупа известен опит в мениджърството, така че тепърва ще разбера“, завърши Гигс.