Крилото на Манчестър Юнайтед Райън Гигс продължи договора си с още една година и така ще остане на „Олд Трафърд” до края на сезон 2009.

33-годишният уелсец прекара почти цялата си професионална кариера при „червените дяволи”, като дебютира за клуба през 1991 година.

„Райън олицетворява думата лоялност – той подписа с клуба на 14-годишна възраст и 20 години по-късно все още е тук,” заяви мениджърът сър Алекс Фъргюсън. Предишният контракт на Гигс изтичаше в края на настоящия сезон.

Бившият уелски национал има девет титли във Висшата лига, четири Купи на Англия, две Купи на Лигата и трофей в Шампионската лига с Юнайтед.

„Освен футболните му качества, той има и невероятен маниер и е истински пример за по-младите играчи,” добави Фърги. „Сигурен съм, че той ще е в клуба още дълго време.”

Новият договор ще даде възможност на Гигс, който има 727 мача за „червените дяволи”, да подобри рекорда на сър Боби Чарлтън от 759 срещи.

„Радвам се, че подписах за още един сезон,” коментира Гигс пред клубния уебсайт. „Наслаждавам се на футбола повече от всякога и се надявам да продължа да играя футбол за Манчестър Юнайтед докогато мога.”

„Бих искал да благодаря на сър Алекс Фъргюсън, на феновете и на всички в клуба за невероятната подкрепа, която са ми оказвали през годините.”