Ветеранът Райън Гигс ще продължи договора си с Манчестър Юнайтед и ще играе професионален футбол на най-високо ниво до края на сезон 2008/2009.

До края на месеца шефовете на „червените дяволи” ще седнат заедно с уелския играч, за да преговарят за допълнителния период.

33-годишният Гигс има 721 мача за Юнайтед и е само на 38 срещи от подобряване на рекорда на Боби Чарлтън.

Мениджърът на тима сър Алекс Фъргюсън дори смята, че Гигс може да остане още две години. Заплатата на крилото ще остане същата – 75000 паунда на седмица.

Райън Гигс вече е един от играчите с най-много трофей в английския футбол, с девет титли на страната. Той има и 141 гола за Юнайтед и само два го делят от границата 100 в Премиършип.

Гигс обаче е наясно, че трябва да поддържа много висок стандарт, за да е равностоен на конкуренцията в отбора.

„През последните няколко години мениджърът доведе млади играчи, тъй като мисли за бъдещето,” призна Гигс. „И дано тези футболисти наистина станат бъдещето на Юнайтед. Клубът не може да стои на едно място и не бива никога да го прави.”

Тази седмица Райън Гигс ще получи повече почивка, тъй като вече се отказа от националния отбор. Той ще има време да се възстанови от разтежението, заради което пропусна мача със Съндърланд през уикенда.