Райан Гигс, който има 16 сезона на „Олд Трафорд” няма да се откаже, докато Манчестър Юнайтед не спечели още веднъж Шампионската Лига.

33-годишното ляво крило е разочарован от „пропуснати възможности” да вдигне над главата още един път ценния трофей преди да окачи бутонките.

Страхотната му форма през сезона е една от причините „червените дяволи” да са лидери в Премиършип и да са на ¼-финал в Шампионската лига.

„След като изпитах емоцията от 1999 година, най-голямото ми желание е отново да спечеля Шампионската лига”, каза Гигс пред официалното списание на турнира. „Видях какво значи за феновете и за историята на Манчестър и искам отново да изпитам това.”

„Ако имам само една спечелена купа от този турнир, ще съм изключително разочарован. От 1999 година минаха много сезони без да изпитам тази тръпка и ако сега не успея ще бъде много тежко преживяване.”, продължи Райън.

„Казвам това единствено, защото Юнайтед имаше отбори през тези години досега, които спокойно можеха да спечелят. Имам щастието да съм печелил почти всички големи купи по повече от един път, като само Шампионската лига ми убягва и именно затова съм решен да я спечеля отново.”

Гигс има 26 гола в 91 европейски мача за Юнайтед и не е загубил ефективността си и този сезон. В момента три английски тима се борят за трофея, а и според букмейкърите най-вероятно е точно тим от Острова да си тръгне от Атина с купата.

Гигс отбеляза, че страха от разочарованието го кара да продължава да играе така добре. „Никога не съм бил воден от стимула за победа. Водещото за мен е било страха от разочарованието и от загубата. Стремежа за победа е главно при младите. Аз вече просто искам да стигна върха.”

„Когато си на върха, си казваш: „Добре, сега съм тук, но утре?” Отиваш във ваканция и после като се върнеш вече всичко е забравено. Това са лета, през които седях на плажа и си мислех за пропуснатите възможности и беше ужасно. Това, е което ми се е забило в главата повече от победите.”, завърши Гигс.