Временният наставник на Манчестър Юнайтед Райън Гигс заяви, че може и да се наложи да напусне единствения си клуб в професионалната си кариера като футболист, за да може да продължи новата си на мениджър.

40-годишният уелсец ще довърши сезона начело на „червените дяволи”, които имат да изиграят още два мача. Двубоите срещу Хъл Сити и Саутхемптън обаче по никакъв начин няма да променят съдбата на отбора, който остана извън европейските клубни турнири за следващата кампания.

Гигс започна треньорската си кариера с 4:0 над Норич насред „Олд Трафорд”, но седмица по-късно корабокрушира лошо насред „Театър на мечтите” – 0:1 от Съндърланд. След края на трагичния сезон за Юнайтед най-вероятно начело на тима ще застане Луис ван Гаал.

Това може да принуди Гигс да напусне своя дом след 13 шампионски титли на Англия, 4 Купи на ФА и два трофея от Шампионската лига. Мотивът на ветерана е да натрупа треньорски опит, преди отново да застане начело на Юнайтед.

„Като футболист мога да играя единствено за Юнайтед. Това е ясно и никакви пари не могат да променят решението ми”, обясни Гигс. „Бях невероятен късметлия, че цял живот съм работил единствено за Юнайтед, но съм все още млад по отношение на мениджърската ми кариера.”

„В тази сфера мога да остана в играта за още 20 или 25 години – и не всички от тях може да са в Юнайтед. Ако отида другаде, ще бъде странно, но го виждам като вариант. Връзката ми с Юнайтед завинаги ще остане специална  - ако се наложи да отида другате, ще го направя, макар че на знам как ще се чувствам”, завърши легендата на „червените дяволи”.