Капитанът на мъжкия футболен отбор на Великобритания на олимпийския турнир Райън Гигс, се надява, че феновете в Уелс няма да освиркат британския химн по време на решителния мач с Уругвай в сряда.

Гигс, който е уелсец, очаква хладно посрещане на химна на Обединеното кралство на стадиона в Кардиф, където обединеният отбор играе срещу урусите решителен мач за класиране във втората фаза.

Футболната асоциация на Уелс през цялото време беше против създаването на обединен отбор, който да включва и англичани, и шотландци, и играчи от Северна Ирландия. Причината е, че те виждат в това заплаха за независимостта на уелския футбол. Много играчи и фенове от всичките четири части на Великобритания са на същото мнение.

Уелските играчи, както и самият Гигс, не пяха химна „Боже, пази кралицата“ преди мача с ОАЕ, спечелен с 3:1. Роденият в Кардиф Райън Гигс пък отбеляза първото попадение.

„Това е лично решение. Британският химн е същият за англичаните, уелсците или англичаните. За нас не е проблем, докато за някого другиго може и да е. Но когато започне мачът ние всички сме едно цяло“, обясни футболистът на Манчестър Юнайтед, който винаги е подчертавал уелския си произход.

„Надявам се обаче, че химнът няма да бъде освиркан, а феновете в родния ми град ще ни подкрепят така, както бяхме подкрепяни в първите два мача“, заяви още Гигс.