Пол Гаскойн е оцелявал след брутални запои, катастрофи и побои, но никога не е изглеждал толкова зле. Това можем да констатираме, след като „Daily Star” публикува снимки на бившата футболна звезда след катастрофата, която преживя миналата седмица.

43-годишният Гаскойн е пътувал в Опел Астра заедно с шофьорката – 36-годишна жена, когато на крайбрежна улица в Нюкасъл автомобилът се забива с повече от 100 км/ч в пътен знак.

Предната част на колата е напълно разрушена, а Гаскойн е трудно изваден от развалините. „Той лежеше на тротоара и кръвта се стичаше от устата му”, обяснява човек, видял инцидента. Гаскойн е заведен в болницата, където по-късно негов приятел го снима: подуто лице, прорязвания и натъртвания са само част от травмите по тялото на Газа.

„Снимката показва, колкото щастлив трябва да е Пол, че все още е жив”, сподели негов приятел.

Самият Гаскойн настоял снимката да излезе наяве, тъй като искал да покаже опасността от карането пиян. Шофьорката на колата е била пияна. Нейните крака са счупени, а в момента е пусната под гаранция от полицията.

Гаскойн обаче ще трябва дълго време да живее с последствията от катастрофата. Рана на дясната вежда бе зашита с 10 конци, носът му бе опериран, за да може да бъде улеснено дишането. Със сигурност ще остане белег и на бузата му.

Газа не си спомня нищо за инцидента. Последното, което знае: Около 21.30 часа някой му е предложил да направят разходка до близкия бар…