Капитанът на Манчестър Юнайтед Гари Невил ще се откаже от футбола през лятото, защото е преценил, че вече не може да играе на обичайното си високо ниво, обяви goal.com.

По-големият от братята Невил е истинска легенда в новата история на клуба с 19 години в Юнайтед, над 600 мача и множество титли и трофеи зад гърба си.

В последно време бившият английски национал играе все по-рядко в състава на сър Алекс Фъргюсън, а пред приятели е заявил, че не желае да играе за друг отбор, след като прекара цялата си кариера до момента на Олд Трафорд.

През този сезон 35-годишният Гари Невил има записани само 4 участия с екипа на Юнайтед и вече си личи, че не е на нивото от най-добрите си дни.

Очаква се след отказването си Невил да получи пост в клуба, като е възможно да поеме резервния отбор на Манчестър Юнайтед, след като досегашния треньор на втория тим Оле Гунар Солскяер пое норвежкия Молде.

Вратарят на червените дяволи Едвин Ван Дер Саар също ще прекрати кариерата си през лятото, а има и малка вероятност това да направи и уелската легенда Райън Гигс.