Защитникът на Манчестър Юнайтед - Гари Невил, е сигурен, че Уейн Рууни е направил правилен избор, оставайки на "Олд Трафорд". Бившият английски национал се чувства уверен заради факта, че Рууни е избрал да подпише нов договор с 18-кратните шампиони на Англия пред това да премине в градския съперник Манчестър Сити.

Опитният бранител изигра мач номер 600 с екипа на "червените дяволи" в неделя при победата с 2:1 при гостуването на Стоук Сити.

"Когато най-добрите футболисти подписват дългосрочни договори с клуба, това не може да не окаже положително влияние на отбора. Уейн остава при нас и ние гледаме напред към бъдещето и към спечелването на нови трофеи с него в отбора. След една трудна седмица всички сме доволни, освен Манчестър Сити", заяви Гари Невил.

Юнайтед и Сити ще изиграят поредното дерби на Манчестър на 10 ноември. Уейн Рууни, който страда от контузия в глезена, може да се възстанови до тогава и да опита да помогне на "червените дяволи" отново да победят своя градски съперник.

Както е известно през миналата седмица Рууни подписа нов договор с Юнайтед, който ще го задържи на "Олд Трафорд" поне до лятото на 2015 година. Преди това обаче английският национал разпространи декларация, с която каза, че иска да напусне Манчестър Юнайтед и това не се хареса на запалянковците на отбора.

"Уейн винаги дава 100 процента от възможностите си, когато играе за Манчестър Юнайтед. Никой не трябва да се съмнява в това, че той наистина обича клуба. Сигурен съм, че и привържениците съвсем скоро ще му простят, всеки е правил грешки в живота си. Уейн ще изкара остатъка от кариерата си на "Олд Трафорд", каза още Невил.