Мениджърът на Суонси Гари Монк запази спокойствие въпреки думите на своя нападател Бафетимби Гомис, който публично изрази неудовлетворението си от шансовете, които получава.

Таранът, който има 12 мача за националния тим на Франция, призна пред медиите в родината си, че може и да напусне „лебедите“, тъй като те не са спазили обещанията си относно игровите минути, които футболистът е трябвало да получи. 29-годишинят футболист е бил титуляр едва 6 пъти в първенството, а дори и трансферът на Вилфред Бони не промени особено статуквото за бившия играч на Олимпик Лион.

„Сигурен съм, че Бафе ще остане“, каза обаче Монк. „Видях коментарите му  и говорих с него. Това не е нищо ново, просто нещата във футбола стоят по този начин. Върнете се няколко години и просто няма да видите такива изказвания. Но разговорът ми с Бафе си остава между нас двамата. Такова уважение изпитвам към него и така върша нещата.“

„Разбирам от негова гледна точка защо е раздразнен. Той не е млад играч, който сега пробива, а има опит на топ изпълнител, какъвто е бил през цялата си кариера“, допълни Монк.