Легендата на английския футбол – Гари Линекер сподели причината, поради която не е преминал в Манчестър Юнайтед преди 30 години. Голмайсторът на Мондиал’86 прекара най-добрите си години в Лестър, Евертън, Тотнъм и Барселона, но сега става ясно, че е имал възможността да подпише с най-титулувания клуб на Острова точно преди 30 лета.

„На единадесетия час внезапно се оказа, че „шпорите” може и да не успеят да сключат финансово сделката. Тогава моят агент разговаря със сър Алекс Фъргюсън, който имаше желанието да ме привлече на "Олд Трафорд". Беше близо да се случи, но тогава Тотнъм се върнаха и казаха, че могат да завършат трансфера”, разказва Линекер за FourFourTwo.

„Трябва да запомните, че Манчестър Юнайтед от 1989 година не бяха онзи Манчестър Юнайтед от 4-5 години по-късно”, споделя той.

На въпрос от потребител в Туитър дали е бил близо до трансфер в Манчестър през 1985 година, когато предшественика на сър Алекс – Рон Аткинсън е имал интерес към него, бившият стрелец отговаря следното:

„Не, исках да отида в Евертън и го сторих. Важно е да се отбележи, че Юнайтед бяха големи средняци по това време, а Евертън бяха шампиони.”

Ако все пак Гари Линекер беше станал "червен дявол" през 1989 година, той щеше да спечели 2 титли на Англия, 2 купи на ФА, веднъж купата на лигата, веднъж Суперкупата на Европа, 1 Суперкупа на страната и Купата на носителите на национални купи.

58-годишният водещ на предаването Match of the day приключва кариерата си през 1994 година в японския Нагоя Грампус Ейт.