Защитникът на Челси Гари Кейхил не е много доволен от непрекъснатите ротации в титулярния състав, които мениджърът на тима Роберто Ди Матео налага от началото на сезона.

Бившият играч на Болтън пристигна на „Стамфорд Бридж“ през януари и започна като титуляр историческия финал в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен.

От началото на сезона обаче английският национал е стартирал в едва 4 от осемте мача на „сините“ във Висшата лига, като Давид Луис е предпочитан за партньор на Джон Тери. Все пак се очаква той да започне до бразилеца в днешното дерби срещу Манчестър Юнайтед, макар че изгледа от скамейката загубата от Шахтьор Донецк.

„В дадени моменти от сезона се чувствах объркан. Няма да лъжа, така беше и във вторник в Шампионската лига с тези ротации“, обясни Кейхил. „Мисля, че всеки може да ги приеме, ако играе толкова срещи, колкото и другите. Това е единственият начин да свикнеш с това.“

„Мисля, че защитата се справя добре. Но това важи за всички варианти, които бяха изпробвани. Смятам, че се справям добре, без значение дали съм до Джон Тери или Давид. Обичам да играя и с двамата“, добави Кейхил.