Полузащитникът на Манчестър Сити Гарет Бари заяви, че „гражданите“ не могат да си позволят да игнорират още дълго Карлос Тевес. Английският национал се надява аржентинецът да се върне на терена съвсем скоро.

Бъдещето на Тевес на „Итихад Стейдиъм“ изглеждаше несигурно, след като нападателят разгневи мениджъра си Роберто Манчини. Бившият футболист на градския съперник Манчестър Юнайтед отказа да загрява по време на мача срещу Байерн Мюнхен в груповата фаза на Шампионската лига. Въпреки това италианският специалист прие извиненията на 28-годишният нападател, който тренира усилено във фитнеса след завръщането си от родната Аржентина.

Манчини дори намекна, че Тевес може да се появи на терена в дербито срещу Челси в сряда.

Бари е убеден, че въпреки наличието на класни нападатели като Серхио Агуеро, Един Джеко и Марио Балотели в състава на „небесно сините“, Тевес продължава да е от ключово значение за отбора. „Случаят бе крайно преувеличен“, сподели английският халф. „Той съжали за постъпката си и се извини на всички – на играчите, на треньорския щаб, на ръководството. Ние приехме извиненията му.“

„Мисля, че той ще се появи в игра съвсем скоро. Ако разполагате с Тевес, който е във форма, не можете да пренебрегвате, дори и да имате играчи като Серхио, Джеко или Марио“, смята Бари.