Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани обяви, че е била постигната договорка с Карлос Тевес за преминаването му на Сан Сиро.

Трансферът обаче все още не може да се смята за сигурен, тъй като росонерите трябва да се споразумеят с Манчестър Сити за цената на аржентинския нападател.

„Вчера и днес направих няколко стъпки, за да подсиля вече страхотния ни състав. Бях в моя офис с агента на Тевес и ситуацията е ясна. Милан има споразумение с играча и сега пращаме предложение на Манчестър Сити – свободен наем с право да го закупим при фиксирани условия“, заяви Галиани.

„Защо Сити трябва да приеме това? Той не играе, той е велик играч и ако той се представи добре при нас, ние ще го купим. Той получава купища пари и има огромни бонуси от Сити за Висшата лига и Шампионската лига.“

„Говорих с Карлитос и той иска да премине при нас. Половината сделка е готова, сега чакаме отговорът на Сити.“

„Ако Тевес дойде, това би бил нов шампион за наслада на целия италиански футбол. Ние сме близо, играчът беше фантастичен - направи финансови жертви и има огромно желание да дойде в Милано.“

„Надявам се Сити да каже „да“, тъй като успях успях да бия няколко други кандидата за Тевес от Италия и Европа, но не мога да кажа имената на тези отбори. Ние сме на първа позиция“, обяви Адриано Галиани.