Уилям Гала призна, че не доволен от медицинския екип на Арсенал след като бе заблуден за продължителността на контузията си в бедрото.

Французинът се върна в игра за „топчиите” след тримесечно отсъствие, но се очакваше да се върне на терена много по-скоро и се оказа, че лекарите на Арсенал са поставили лоша диагноза.

„Това беше най-тежкия ми сезон от много време насам.”, каза Гала пред L'Equipe. „Най-трудно беше за мен, че останах в неведение колко време ще отсъствам. Ако знаех още от началото, че няма да мога да играя три месеца, щях да го приема. Но първоначално ми казаха, че е само крамп, а се оказа, че е разтежение.”

„Дали имам нещо против медицинския екип на Арсенал? Честно казано, да. Заради диагнозата ми и грешката, която допуснаха. След това докторите се опитаха да оправят нещата, като положиха извънредни грижи, но сега не се чувствам доволен от сезона си,” добави бранителят.

Освен това той коментира и неопитността на новия си отбор като каза: „Знаех, че Арсенал има млад състав, но на момчетата наистина им липсва опит. Правим грешки, които обиграните отбори и играчи не правят.” Гала каза, че трябва младите му съотборници да превърнат добрите мачове в победи.

„Когато напуснах Челси знаех, че това е стъпка назад в кариерата ми поне за период от 1 година. Играем наистина страхотен футбол, но това не е достатъчно. Трябва да се борим и да имаме хищнически инстинкт пред гола. Не може да се разчита винаги Анри да оправя нещата. Младите трябва да правят повече усилия”, завърши Гала.