Защитникът на Арсенал Гаел Клиши претърпя 11 бедствени дни. За седмица и половина „артилеристите” се простиха с три турнира. Първо те загубиха от финала на Карлинг Къп, след това отпаднаха от ФА Къп и за десерт бяха отстранени от ПСВ Айндховен в осминафиналите на Шампионската лига, а само преди година играха финал в престижния евротурнир.

Арсенал се намира на 20 точки след лидера във Висшата лига Манчестър Юнайтед. Това ще бъде втори пореден сезон, в който „топчиите” ще останат без спечелен трофей.

Защитникът на лондончани Гаел Клиши бе безкрайно разочарован след мача с холандците: „В този момент можем да говорим само за бъдещето. Можем да говорим за следващия сезон, за по-следващата година, но реалността днес е, че ние не се класирахме, това е най-важното.”

„Може би до 2 години ние ще сме най-добрия отбор в света, но ние отпаднахме. Сега единственото нещо, за което трябва да мислим е следващия ни мач срещу Астън Вила и не трябва да гледаме твърде далеч, година след година. Последните 2 седмици бяха трудни за възприемане”

„Мачът в Кардиф беше финал, дори Карлинг къп е трофей. Ако искаш да бъдеш голям отбор, трябва да печелиш трофеи.”