Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън прибегна до странно решение, след като забрани на всички млади футболисти да карат лъскави спортни коли, предоставени от новия спонсор на тима – Шевролет.

Юнайтед подписа многомилионен договор с американския гигант, чийто емблема ще краси фланелките на „червените дяволи“ след две години.

Като жест на добра воля, от Шевролет веднага предложиха на всички играчи от първия тим луксозни спортни автомобили, като голяма част от тях се насочиха към спортния модел Корвет.

Сър Алекс Фъргюсън обаче реагира светкавично на случващото се и разпореди: нито един от играчите под 23 години няма право да се възползва от предложението на американския автомобилен концерн. Това означава, че играчи като Дани Уелбек, Фил Джоунс, Крис Смолинг и Рафаел ще продължат да се возят в старите си коли, вместо в луксозни шевролети.

Преди две години, шотландският специалист отново показва различно мислене, като тогава забрани на младите да носят цветни футболни обувки.

Миналата нощ говорителят на Юнайтед потвърди: „Както при повечето автомобилни партньорства, Шевролет ще предложи автомобил на всеки един играч. Моделът ще зависи от времето прекарано в клуба и шофьорския опит на играча.“