Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън определи нападателя на Барселона Самуел Ето`о като своя трансферна цел номер 1 за лятото.

Шотландският бос разкри преди няколко дни, че иска двама или трима нови футболисти, които да подсилят състава му и се предполагаше, че сред тях е и българинът Димитър Бербатов.

Авторитетният „Дейли Мейл” обаче разкри, че представители на Юнайтед вече са направили първата стъпка към трансфер на камерунския нападател Самуел Ето`о. Цената на голмайстора на Барселона е около 27 милиона паунда.

Израелският суперагент Пини Захави лично се е заел с трансфера, като използва помощта на сина си Алекс, който тренира с Ето`о в Барселона, както и услугите на Рио Фърдинанд, който е близък приятел на африканеца и клиент на Захави.

Фъргюсън наблегна на едно важно качество, което иска от бъдещия си нападател и то е бързината. А малко други атакуващи футболисти имат скоростта на Ето`о.

Самият футболист вече е признавал пред приближени хора, че би приел оферта от Юнайтед.

Ако успее да привлече Ето`о, то Фъргюсън ще употреби бюджета от 50 милиона паунда само за двама играчи, тъй като другата му цел Оуен Харгрийвс ще струва на клуба около 20 милиона.