Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че на Уейн Рууни му е трудно да се концентрира, тъй като цялото медийно внимание е съсредоточено върху нападателя.

Рууни е в заглавията на вестниците през последните седмици, но не заради футболните си качества, а поради разкритията за личния му живот. Англичанинът има едва един гол за Юнайтед през този сезон, а мениджърът му смята, че той е психически изтощен.

„Не вярвам, че той има проблем с увереността, но момчето най-сетне започва да осъзнава какво внимание е съсредоточено върху него като човешко същество”, сподели Фъргюсън.

„Той разбира какво значи да си в центъра на вниманието по причини, различни от тези, свързани с футбола. Не мисля, че той може да завие зад ъгъла, без да има поне една камера, която да го снима. Той не може да се отърве от папараците, а един млад човек не иска това. Иска да играе и да се наслаждава на футбола си, без да привлича такова внимание, защото това е много изтощаващо. Той иска да играе със свобода, но таблоидите могат да съсипят всеки”, добави шотландецът.