Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се притеснява, че звездата на отбора Кристиано Роналдо може да бъде контузен от грубите защитници на Мидълсбро в днешния мач между двата състава.

Португалското крило е считан за враг номер 1 в Боро заради изявите си по време на трите мача между двата отбора този сезон.

Фърги заяви: „Страхувам се от най-лошото, тъй като ни престоят най-важните мачове. Няма как да го запазя, тъй като трябва да спечелим титлата и аз трябва да пускам най-добрия възможен състав във всеки мач.”

В Мидълсбро всички са убедени, че Роналдо е симулирал за дузпи, които в последствие са били отсъждани, по време на двата мача с Юнайтед в Премиършип, както и в срещата им на четвъртфинал за ФА Къп.

Лий Катермоул бе изгонен заради грубия си фаул срещу Роналдо за Купата, а след мача капитанът на Боро Джордж Боатенг заяви, че неговият съотборник просто е направил онова, което всеки един от състава е желаел да стори срещу португалеца.

Фъргюсън коментира: „Учуден съм, че от Футболната асоциация не реагираха. Това бе провокация и подклажда един съвсем различен тон за този мач.”

„В Мидълсбро са параноични щом стане дума за Роналдо и мисля, че ще бъдат наистина агресивни. Ще зависи от рефера да решава.”

Според наставника самият Роналдо не е притеснен от ситуацията. „Тези неща не го тревожат. Той е смело момче и през този сезон се представя фантастично,” завърши той.