Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изрази надежда, че тимът му няма да бъде ощетен от решенията на рефера Хауърд Уеб във вечното дерби срещу Ливърпул в неделя. Босът на „червените дяволи“ предупреди съдията да не се подвежда от действията на нападателя на мърсисайдци Луис Суарес, който непрестанно е критикуван за симулативна игра. Миналата неделя името на уругваеца бе замесено в нов скандал, след като в мач от турнира за Купата на Англия, си помогна с ръка преди да отбележи победния гол за Ливърпул срещу Мансфийлд.

„Ако трябва да бъда честен ще кажа, че не гледах мача в неделя, но мисля, че момчето е обградено от противоречия – не знам дали му харесва или не, но се надявам, че няма да пострадаме от това в неделя“, коментира Фъргюсън.

„Просто се надявам, че няма да пострадаме от съдийските решения спрямо него. Искаме да стане един добър мач“, каза още Фъргюсън.

Наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс побърза да защити футболиста си и отговори на нападките на Фъргюсън. „Надявам се, че този път решенията няма да бъдат срещу нас, както беше в първия мач на „Анфийлд“. Червеният картон и дузпата ни струваха скъпо“, коментира Роджърс.

В първия сблъсък между двата гранда в първата част на сезона, Юнайтед спечели с 2:1, а реферът Марк Холси показа директен червен картон на халфа Джонджо Шелви още през първото полувреме. Перси осигури победата за „червените дяволи“ с дузпа през втората част.

Дербито между Манчестър Юнайтед и Ливърпул е утре на стадион "Олд Трафорд" и започва в 15:30 часа българско време.